Середа, 2024-04-24, 10:45:31
Вітаю Вас Гість | RSS

Олександрійський районний методичний кабінет

Категорії розділу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2011 » Листопад » 23 » Вітаємо фіналістів Всесвітньої олімпіади!
12:12:58
Вітаємо фіналістів Всесвітньої олімпіади!

 18-20 листопада у м.Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати) проходила Всесвітня олімпіада з робототехніки World Robot Olympiad.  На сьогоднішній день WRO – найпрестижніші світові змагання талановитої молоді, яка разом створює нове майбутнє робототехніки. Саме тут змагаються найсильніші світові команди та визначаються країни-лідери в галузі високих технологій.

Україну представляли шість команд-переможців ІІІ Всеукраїнської олімпіади з робототехніки і серед них команда учнів Новопразького навчально-виховного комплексу у складі Сафронова Сергія, Татуська Андрія, Єрьоменко Гуллєр і тренера Мітленко Лариси Олександрівни. Новопражці старанно готувалися до поїздки: удосконалили знання з англійської мови, розробили та пошили форму, багато часу проводили за програмуванням роботів. Не тільки однокласники, а й усі школярі району вболівали за нашу команду і вірили в її перемогу!

А дістати її було не легко, адже цьогорічна олімпіада зібрала більше 1500 учасників (380 команд) з 38 країн світу. Діти віком 11-16 років будували та програмували власних роботів з конструктора LEGO, кожен з яких має свою спеціалізацію, відповідно до олімпіадних завдань. Тематика цьогорічної Олімпіади –  «Роботи, що полегшують життя».

Українська збірна  виступала у таких  лігах:

молодша – роботи, що допомагають людям з вадами зору орієнтуватись у просторі;

середня  – роботи, що допомагають пересуватись по сходинках;

старша  – роботи вирішують проблеми вторинної переробки сміття;

творча – проекти з робототехніки на тему «Роботи, що полегшують життя людей»;

робофутбол –  змагання між командами автономних роботів. 

Два дні тривали напружені змагання, одна за однією проводилися тренувальні спроби та залікові завдання. Новопразькі школярі змагалися у творчій лізі і їхній успішний виступ теж вніс свій внесок у перемогу.

Україна посіла достойне місце серед команд-учасників, підтвердивши цим високий рівень майстерності та підготовки. За результатами змагань усі українські команди потрапили до фіналу.

А наші мандрівники повернулися додому щасливі, задоволені і націлені на нові звершення. Вся педагогічна і учнівська родина Олександрійського району щиро вітають своїх посланців з успішним виступом на такому високому рівні і бажать натхнення, творчості і подолання ще більших висот у освоєнні робототехніки!

А весь педагогічний і учнівський колектив Новопразького НВК висловлюють щиру подяку людям, які допомогли команді підготуватися і взяти участь у такому престижному заході: голові районної державної адміністрації Кузьменку Сергію Анатолійовичу, заступнику голови районної державної адміністрації Сакарі Тамарі Вікторівні, генеральному директору ТОВ «УкрАгроКом» Кузьменку Анатолію Івановичу, селищному голові Горбенко Ользі Григорівні, батькам учнів.




Категорія: Новини | Переглядів: 653 | Додав: serganddasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz